Werken in het buitenland

Als technisch professional heb je je sporen ruim verdiend in Nederland. Nu wil je de ultieme uitdaging aangaan: op een groot project in het buitenland werken. Je eigen ontwikkeling weer een flinke boost geven. En inderdaad: veel geld verdienen.

Maar hoe pak je dat aan? Wat moet je allemaal regelen? Hoe kom je daar terecht en maak je het tot een succes? En ben je eigenlijk wel geschikt?

Want werken in het buitenland moet je niet onderschatten. Je moet allereerst de juiste motivatie en instelling hebben. Anders is de kans groot dat je er nooit komt. Of er wel komt, maar zo slecht voorbereid bent dat je na een paar weken gillend naar huis gaat. Of weggestuurd wordt.

Daarom hebben we deze tekst geschreven. Om je een idee te geven hoe het werkt. Wat je kunt verdienen. Maar ook: hoe je een goede 1e stap zet op weg naar je droombaan op een droomlocatie.

Regels en wetgeving

Waar moet je allemaal aan denken als je aan de slag gaat over de grens? Wat moet je regelen en wat zijn je rechten en plichten? Dat is in geen land hetzelfde.

Het scheelt ook of je tijdelijk, voor langere tijd of zelfs permanent verhuist. Al met al zijn dit de formaliteiten die vaak geregeld moeten worden:

 • Verblijfsvergunning
 • Werkvergunning
 • Visum
 • Diploma’s laten vertalen
 • Sociale verzekeringen (zoals een zorgverzekering)
 • Belasting betalen in het land waar je werkt

Uitschrijven in Nederland is niet altijd nodig. Dit is afhankelijk van je verblijfsduur.

Daarnaast zijn er allerlei praktische zaken die geregeld moeten worden, zoals:

 • Woonruimte
 • Vervoer
 • Buitenlands rijbewijs
 • Kinderopvang (als je met je gezin verhuist)

En soms is het ook nodig om de taal van het land te leren.

Duizelt het je al? Lees verder voordat je wegklikt! Want als je voor ons werkt, hoef je al het bovenstaande niet zelf te regelen.

Salaris

Natuurlijk wil je jezelf ontwikkelen en gaat het je om een nieuwe uitdaging. Toch zal het salaris ook een belangrijke factor zijn.

In het buitenland kun je zeker rekenen op een hoger bedrag dan wat je in Nederland kunt krijgen. Inclusief pensioenopbouw. Dus dat is mooi meegenomen, zeker als je aan de laatste fase van je carrière begint.

Maar let op: als je het alleen voor het geld doet, heb je niet de juiste instelling. Je moet ook wel degelijk gemotiveerd zijn om nieuwe ervaringen op te doen. En je moet openstaan voor de omgeving waar je in terechtkomt: hun cultuur, normen en waarden.

PBS: jouw Nederlandse werkgever in het buitenland

Dan nu de hamvraag: waar begin je op je weg naar een mooi project in het buitenland? Het antwoord: bij ons. En wel om de volgende redenen:

 • Wij hebben directe connecties met buitenlandse projecten. Je hoeft dus niet zelf aan te kloppen in het buitenland. Ons kennen ze daar al. En ze weten dat wij alleen met goede kandidaten komen.
 • Wij bereiden je helemaal voor. Allereerst op het sollicitatiegesprek. Dat geeft je een enorme voorsprong op andere sollicitanten. Jij weet straks precies wie ze zoeken, en hoe je hen overtuigt dat jíj dat bent.
 • Wij regelen alles. Al die zaken die hierboven genoemd worden? Daar hoef jij je niet druk om te maken. Wij weten precies wat er gedaan moet worden en hoe. Van vergunningen tot woonruimte, van verzekeringen tot een auto.

Je hoeft ook niet bang te zijn dat je voor verrassingen komt te staan in het land van bestemming. Ook daarvoor hebben we je al helemaal klaargestoomd: de (bedrijfs)cultuur, de gedragsregels, de taal… Zodra je landt, kun je direct aan de slag op het project.

Dus laat ons weten dat je er bent. En wat je wilt. En waarom. Vinden wij jouw ideale match met een project in het buitenland? Dan zijn wij je werkgever. Voor jou een vertrouwde partij die er altijd voor je is, alles voor je regelt, en waar je op kunt terugvallen als het nodig is. Wij begeleiden je bij iedere stap.

Onze vacatures

Wij hebben internationale vacatures in alle technische sectoren. Onder andere in de bouw, offshore, elektrotechniek en civiele techniek. En op allerlei locaties, van Europa tot Afrika, van Engeland tot Dubai.

Bekijk onze vacatures

Zit er op dit moment geen vacature voor jou bij? Schrijf je dan tóch in bij ons. Dan maken we eerst persoonlijk kennis. En nemen vervolgens contact op zodra we denken een geschikte functie in het buitenland voor jou te hebben.

TechResources B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.