mail@pbs.nl | (0251) 783 200

Recruitment uitbesteden?

Uw voordeel, onze zorg!

Recruitment Process Outsourcing

Nieuwe uitdaging?

Uw voordeel, onze zorg

Werken bij PBS

Onze projecten

Zien wat we al gedaan hebben?

Referentieprojecten

RPO

Recruitment Process Outsourcing: Uw wervingsuitdagingen uitbesteden!

Waarom zou u, als opdrachtgever, voor RPO (Recruitment Process Outsourcing) als oplossing voor uw wervingsvraagstuk kiezen?

De post ‘Menselijk Kapitaal’ is nergens terug te vinden op de balans, maar het is wel uw meest waardevolle bezit. Dit ‘Kapitaal’ is het waard om doorlopend in te investeren, daarom is recruitment een essentieel onderdeel van een organisatie. Een goede recruitment zorgt voor een kwantitatieve en kwalitatieve instroom van personeel en het verbetert de continuïteit van de organisatie. Door dit proces uit te besteden, kunt u niet alleen een kwaliteitsverhoging, maar ook een kostenbesparing bewerkstelligen.

Schoenmaker, blijf bij je leest . . .

Het uitbesteden van het beheer van een leasewagenpark is heel gewoon, terwijl ook IT-vraagstukken hun weg vinden naar specialisten. Een organisatie houdt zich immers doorgaans liever bezig met zijn kerntaken. Waarom zou dit bij Werving en Selectie anders zijn? Het betreft hier een kerntaak op zich, met specialisaties en vele werkzaamheden die geheel of gedeeltelijk kunnen worden uitbesteed. PBS is hierin gespecialiseerd en kan de kerntaak ‘arbeidsbemiddeling’ uitstekend voor u uitvoeren.

Verschillende disciplines van recruitment

Het recruitment proces heeft verschillende stadia, van instroom en doorstroom tot uitstroom, waarbij communicatie zowel online als face-to-face verloopt. Hierbij komen disciplines als ‘marketing van vacatures’ en de inkoop van bijvoorbeeld gereedschappen en leveranciers om de hoek kijken. Waar het zwaartepunt van de organisatie ligt, weet u als geen ander, maar hoe dat alles volwaardig kan worden ingevuld, daar assisteert PBS u graag bij.
Omdat elke organisatie anders is, hoeven niet alle ingrediënten van het recruitment proces voor u van toepassing te zijn. Dit hangt niet alleen af van de inrichting van het proces, maar ook van bepaalde organisatiedoelstellingen. Daarom kunt u het best in nauw overleg met PBS bepalen wat u uit handen wilt geven: het complete recruitment proces, inclusief strategie en management, of de individuele onderdelen. Met PBS komt u er wel uit.

Voordelen van RPO voor uw organisatie:

 

Organisatie en vacatures zijn beter zichtbaar en vindbaar
Om vacatures in te vullen, heeft u kandidaten nodig en moet u kenbaar maken dat u werft. Actuele vacatures op uw eigen website trekken mensen aan, die al interesse hadden in en bekend waren met uw organisatie. De ‘Werken bij . . .’ webpagina zorgt voor optimale vindbaarheid van uw vacatures en versterkt de bedrijfsbekendheid.

Betere benutting van de database met sollicitanten

Geen rondslingerende mappen meer met sollicitaties of CV’s, die in de la verdwijnen en nooit meer tevoorschijn komen. Met een ‘Werken bij . . .’ portaal en een daaraan gekoppelde kandidatendatabase, zijn de gegevens van elke kandidaat direct toegankelijk.

Versterking van het bedrijfsimago

Als een sollicitant niets meer hoort na zijn aanmelding, maakt dat een slechte indruk. Wanneer PBS de kandidatendatabase beheert, zijn de sollicitatieprocessen optimaal en wordt elke sollicitant op een uiterst professionele wijze behandeld. Dit maakt een goede indruk op iedereen die in u, als werkgever, is geïnteresseerd.

Vooraan lopen met de kennis en ervaring van PBS

Arbeidsmarktcommunicatie, marketingtools, matching, CV search; er is zoveel mogelijk! Wanneer u voorop wilt blijven lopen, zonder regelmatig uw kennis bij te moeten houden, kunt u overwegen dit bij een ervaren partij onder te brengen. Het personeel van PBS wordt continu bijgeschoold in de laatste web- en systeemmogelijkheden; daarnaast zijn zij op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in de markt.

Kosten besparing op werving en selectie

Met het uitbesteden van uw recruitment of een ‘Werken bij . . .’ pagina, heeft u geen in-house recruiter meer nodig. Het werk wordt u uit handen genomen en de HR-afdeling kan zich bezig houden met andere kerntaken. Het inboeken van CV’s en versturen van uitnodigings- en afwijzingsbrieven, hetgeen veelal door secretaresses wordt gedaan, verdwijnen van de HR-afdeling. Hiermee bespaart u tijd en geld, terwijl het proces juist verbetert. Tevens zijn de rekruteringskosten variabel in plaats van vast, wat wel zo prettig is in een instabiele en onvoorspelbare markt. Als klap op de vuurpijl, worden de kosten ook nog meer transparant.

PBS branche- en proceservaring ter beschikking

Kennis van de branche, gecombineerd met een gezonde dosis ervaring in werving- en selectieprocessen, aangevuld met de juiste gereedschappen, is een vereiste voor een goed resultaat. Voor de PBS recruiters is dit dagelijkse kost, een routine die zij al jarenlang beheersen. Dat maakt, dat u één en ander met een gerust hart aan PBS kunt overlaten.

Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in

PBS People's Business Support B.V.

De Trompet 1840
1967 DB HEEMSKERK
T (0251) 783 200
M mail@pbs.nl

OTYS Recruiting Technology © PBS Peoples Business Support B.V. 2018 | Nieuws | Sitemap | Alle vacatures | Vacatures zoeken
PBS People's Business Support B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.